logo ihtp

 

Margaret         

 


 

 

PROGRAMMA  2020 - 2021

Gedurende het komend jaar zullen er op diverse plaatsen in het land mogelijkheden zijn om met de IHTP kennis te maken. De data lees je hier beneden.

 

Speeldagen door het jaar

Bij Lies Joosten : samenspel en intervisiedagen voor studenten

13 november, 22 januari

14.00-17.00 uur
Kosten 40 euro

 
informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Bij Margaret Forrest : Meevaren met jouw snaren - intervisie en oefendagen 

16 oktober, 12 februari
13.00-16.00 uur
Kosten 40 euro

informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Bij Liesbeth Schroen: oefenmiddagen voor beginners
8 oktober  13.00-15.30 uur
Kosten 35 euro
informatie en opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij Alix Colin in Belgie: zie https://www.harpeopathie.be/agenda/
 
 
EstherMirjam
 
 
Extra activiteit 30 oktober 2021
 
 INTERACTIEVE VOORSTELLING ‘LEVENSZWAAN’


door CTHP Esther Mirjam Griffioen

In onze hedendaagse maatschappij is het thema dood steeds meer in de medische hoek terecht gekomen. Daarbij is de dood, sterven en rouw in het alledaagse leven in de schaduw komen staan.
Soms ook hakt de dood er in, als bijvoorbeeld een (jong) mens overlijdt als gevolg van ziekte, ongeval of zelfdoding. Het voelt voor veel mensen ongemakkelijk om erover te praten, laat staan om ermee om te gaan als een dierbare komt te overlijden en de confrontatie met leegte en gemis onvermijdelijk is.
Verhalenvertelster Esther Mirjam Griffioen, komt samen met haar harp en verhalen uit diverse culturen een voorstelling geven rondom het levenseinde. Haar voorstelling “Levenszwaan” beoogt het thema rondom dood, sterven en rouw op de kaart te zetten. Na de voorstelling van ruim een uur gaat ze met het aanwezige publiek in gesprek over deze thema’s.
De uit Nederland afkomstige verhalenvertelster werkt al jaren in Bretagne in verpleeg- en bejaardenhuizen met mensen met Alzheimer. Ook op de neonatologie, in ziekenhuizen en in de palliatieve zorg is ze te vinden met haar therapeutische harpspel. Deze ervaringen brachten haar op het idee van deze voorstelling.

 

MEDITATIEVE LABYRINT WANDELING

Overal ter wereld zijn klassieke labyrinten met zeven paden te vinden. De oudste die we kennen bevinden zich in India en zijn naar schatting 4500 jaar oud.
Vaak worden deze labyrinten bij grafmonumenten aangetroffen.
Er wordt gedacht dat het labyrint een materiële metafoor was van de overgang van leven naar dood. Zo zou in Scandinavië de sjamaan, als representant van de overledene, het labyrint lopen en, tijdens de eerste periode na de dood, hem helpen door moeilijke stadia heen te komen.

Het klassieke labyrint kent maar één weg en die leidt naar het centrum, het hart van het labyrint.
Wanneer je het labyrint doorloopt heb je grofweg drie verschillende fases: de heenweg, het centrum en de terugweg die de heenweg in omgekeerde richting is.
Een krachtige meditatie is om de heenweg te gebruiken om alles wat je niet meer met je mee wilt dragen, achter je te laten. Eenmaal in het centrum aangekomen heb je dan weer ruimte om je te laten inspireren en het nieuwe te ontvangen. Op de terugweg kun je dit integreren zodat, wanneer je bij de uitgang komt, verfrist en hernieuwt de dagelijkse wereld in kunt stappen. Je zou het kunnen zien als een mogelijkheid om, zoals de Soefies zeggen: “te sterven voor je sterft”, te sterven aan iets wat je niet meer nodig hebt, aan datgene wat je hindert op je (spirituele) pad.

Het labyrint dat ik aanbied is een tijdelijk labyrint van touw met een diameter van +/- 9 meter dat ik, afhankelijk van het weer, binnen of buiten neer zal leggen.
Iedere deelnemer wordt de gelegenheid gegeven om het labyrint in zijn eigen ritme en op zijn eigen manier te lopen. Als je wilt, begeleid ik je daarbij op de harp. Het is erg belangrijk dat je goed naar jezelf luistert en doet wat juist voor jou is op dat moment. Bij sommigen gaat het snel, anderen langzaam en je kunt ook momenten hebben waarop je sneller wil lopen of juist een tijdje tot stilstand komt. Ik heb mensen zien kruipen, huppelen, dansen, nu eens voorwaarts, dan weer achterwaarts gaand. Anderen lukte het pas om na drie pogingen het labyrint in te stappen.

Gezien het thema van de voorstelling “de Levenszwaan” kan het labyrint ook gebruikt worden als ritueel dat ruimte biedt om stil te staan bij verdriet en om banden los te laten zodat jij en ook de overledene in vrede verder kunnen gaan.

 

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze middag.
Aanvang 13.00 uur tot 17.00
Bijdrage: 35 euro
Adres: St. Antoniusstraat 45 Heythuysen De Vlindertuin
Aanmelding vooraf gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Er zal koffie en thee geschonken worden.

 

 
Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten: 35 euro
Tijd: 13.00-17.00 uur
 
 Extra activiteit: webinar door Alix Colin

12 januari 2022 Workshop/lezing over Modal Harmony/Intervals and ostinato's door Alix Colin (in het Engels)

In deze workshop leer je de modale harmonieen en de ankerende krachten in muzikale sferen beter begrijpen. We gaan exploreren hoe we mooi en krachtig we met de linkerhand we de modale melodieen kunnen begeleiden, zonder de kracht van modale harmonie los te laten.
Wanneer: 12 januari 2022  19.30-21.30 uur
Kosten: 25 euro
Opgave: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
19 Maart 2022 is er weer een introductiedag in Leuvenheim bij Lies Joosten. Meer informatie volgt of is op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Lesweek Module 1 in Nederland 2022
15-21 juli
 

Met

Christina Tourin (VS)~ Els Denessen

Alix Colin (B) ~ Lies Joosten

Margaret Forrest ~ Liesbeth Schroen

 
Module 2  11-14 juli 2022 (voorbereiding vanaf november 2021)
Leslocatie is De Beukenhof in Biezenmortel
Om deel te kunnen nemen aan Module 1 is het kunnen spelen van de dorische en aeolische mode een vereiste. Dit wordt geoefend tijdens de Prep dagen. Het is ook mogelijk via de DVD's van Christina de modi te leren. We vragen een opname van tevoren waarbij er wordt gekeken of het harpspel voldoende is om aan de opleiding te beginnen. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen aan de opleiding.
 
 

 Intl Harp Therapy Program 2016

 


 

Catering: er wordt bekeken of er weer vegetarische lunches en diners bezorgd kunnen worden.

Verblijf: er is een lijst met overnachtingsmogelijkheden beschikbaar.


 

18 en september 2021 Pre school

Tijdens deze 2 dagen kun je proeven aan de speelwijze van de IHTP. Leer spelen met de modi, improviseren en samen spelen.
Je krijgt informatie over de opleiding, mocht je hiervoor interesse hebben.
Studenten van elk niveau kunnen aan dit programma deelnemen. 
Docenten: Lies Joosten, Margaret Forrest.
Kosten: 175,00 inclusief drankjes
Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Kosten:
Pre school €175,00; Module 1 €1450; Module 2 €1450,00
De kosten voor module 1 en 2 zijn voor 2,5 jaar studie begeleiding (inclusief mentorbegeleiding), dus niet alleen voor de lesweek.Contact:
Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met:


M 0031-6-18257160                 Liesbeth Schroen General coordinator IHTP Europe   
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           Lies Joosten coordinator of mentors IHTP Europe

W www.harptherapycampus.com   of www.de-vlindertuin. 

20160722 212838                                                                                                                                           20160723 163920